Ce poate cauza caderea parului?

Pierdem pana la 100 de fire de par in fiecare zi la pieptanat , spalat sau pur si simplu la atingere. Desi unii considera acest aspect ingrijorator, nu va duce la alopecie (denumirea medicala a caderii parului).

Ce poate cauza caderea parului?

Printre principalele cauze ale caderii parului, unele legate de afectiuni ale scalpului, se numara si bolile de metabolism, cele legate de nutritie sau chiar tratamentele medicamentoase.

Dietele drastice, lipsa proteinelor din nutritia personala cat si lipsa fierului pot avea ca si consecinta caderea parului.

Anumite boli ale pielii (dermatita seboreica, dermatita de contact, infectiile, psoriazis), care determine sau nu cicatrici duc la cadrera parului. In unele situatii pot avea efect reversibil, parul crescand la loc in urma unor tratementa cu cafeina, mentol sau aminexil.

Nivelul scazut de hormoni tiroidieni in sange , nasterea sau chiar menopauza pot avea ca si manifestari caderea parului.

Bolile sistemice si de metabolism si orice interventie chirurgicala pot cauza o pierdere reversibila a parului.

Anticonceptionalele si anticoagulantele pot de asemenea avea ca efect advers caderea parului.

Cum alegeti tratamentul potrivit?

Sunt o multime de tratamente in momentul acesta pe piata pentru a preveni si combate caderea parului. Indicat este sa consultati un specialist pentru a gasi tratamentul potrivit inainte de a face orice achizitie. Unele produse nu au efectul dorit daca sunt alese gresit si pot chiar agrava situatia provocand iritatii si descuamari agresive (coji albe pe scalp asemanatoare matretii uscate).

Produsele profesionale dermatocosmetice cat si cele realizate personalizat sunt solutia ideala , nu inainte de a discuta cu un specialist.

Daca situatia nu este una alarmante poti adresa intrebari specialistului care se ocupa de parul tau in salonul de infrumusetare.

In cazul unei probleme mai grave programeaza-ti o consultatie la un medic dermatolog , endocrinolog sau ambii.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *